vineri, 12 mai 2017

Îţi plac ouăle?


 Cum să le fierbi conform ştiinţei
Life
P
oua fierte
Se spune că a fierbe un ou pe placul fiecăruia este mult mai greu decât pare. Aproape de fiecare dată, consistenţa oului diferă. Acest lucru se întâmplă pentru că oul conţine atât albuş, cât şi gălbenuş.
Albuşul fierbe la 82 de grade Celsius, în timp ce gălbenuşul, la 77, spun specialiştii. Un bucătar renumit, J. Kenji López-Alt, a găsit o metodă… ştiinţifică pentru a fierbe pefect un ou.
În apa clocotită el a pus mai multe ouă, pe care le-a lăsat timp de 30 de secunde, apoi a adăugat câteva cuburi de gheaţă pentru a scădea temperatura.
A scos pe rând câte un ou, iar la final a fotografiat fiecare produs şi modul în care acesta s-a fiert, publicând imaginile aferente.
Ar trebui sa mancam oua ?                
Care este parerea specialistilor…

 

 

Ouale reprezinta alimentul de baza al unui mic dejun sanatos si hranitor. Cu totii credem ca ouale sunt benefice pentru sanatatea noastra si stim ca dimineata nu trebuie sa lipseasca de pe masa. Dar, care este parerea expertilor? Specialistii au cantarit subiectul si au raspuns la intrebarea “Ar trebui mancam oua sau ar fi mai bine sa le evitam?”

4 din 5 experti au spus “DA” consumului de oua

Fiecare dintre cei 5 experti au fost de acord ca ouale sunt o sursa excelenta de vitamine. “Unul dintre cele mai perfecte alimente pe care ni le ofera natura”, spune Kristin Kirkpatrick, nutritionist la Cleveland Clinic.
Spre deosebire de multe alimente care sunt bogate in vitamine, ouale nu trebuie combinate cu anumite grasimi pentru a la mari potentialul nutritiv.
“Ouale intregi sunt o sursa de luteina si zeaxantina, doua carotenoide care ne protejeaza de stresul oxidativ, de inflamatie si degenerescenta maculara, ce survine odata cu inaintarea in varsta”, precizeaza Maria Luz Fernandez, profesor stiinte nutritionale la Universitatea din Connecticut.
Un ou contine 35% din necesarul zilnic de colina, componenta cheie pentru functia cognitiva, care ne poate apara de boala Alzheimer.
Expertii au subliniat ca ouale nu ne afecteaza inima sau colesterolul. Studiile clinice recente au demonstrat ca acesta este un mit, unele dovezi atestand ca ouale ar putea fi chiar bune pentru colesterol.
“Ouale ajuta la cresterea colesterolului bun si ar putea ajuta la prevenirea unor afectiuni oftalmologice”, a explicat Thomas Wilson, profesor de stiinte nutritionale la University of Massachusetts Lowell.
Ouale sunt si satioase, unul singur continand 6 grame de proteine.
Sursa: Time

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu