marți, 19 septembrie 2017

Apa si hidratarea organismului

   Fără clorura de sodiu organismul, sistemul circulator sanguin, nu transferă informaţia între creer şi organe şi invers.


 "Apa nu hidrateaza organismul"-UE

O comisie de ancheta a Uniunii Europene a ajuns, dupa trei ani de cercetari, la concluzia ca apa nu hidrateaza organismul.
Regulamentul (UE) nr 1170/2011 din 16 noiembrie 2011, publicata inJurna lul Oficial al Uniunii Europene L 299/1, SE, statueaza ca "apa nu poate preveni deshidratatrea".
Directiva europeana se bazeaza pe un studiu care a durat trei ani si care s-a facut intr-un centru de cercetari din Italia, reusind sa combata o credinta de zeci de ani. Concluzia studiului este ca apa nu este responsabila de hidratarea organismului.

Daca pana acum ne straduiam sa bem zilnic 1-2 litri de apa ca sa fim sanatosi, aflati ca acest obicei nu ne aduce niciun beneficiu.
O noua lege a Uniunii Europene pretinde ca oricata apa consuma o persoana, acest lucru nu poate combate deshidratarea organismului.
Dupa o dezbatere de trei ani, Uniunea Europeana a decis sa interzica firmelor care imbuteliaza apa sa mai foloseasca mesajul publicitar cum ca apa asigura o hidratare corespunzatoare.
Cei care nu vor respecta aceasta decizie si vor continua sa faca reclama  mincinioasa, risca pana la 2 ani de inchisoare - scrie TheTelegraph.
Decizia a primit deja avizul presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
Cei care sustin legea, precizeaza ca deshidratarea este o afectiune provocata de un dezechilibru in organism, care nu poate fi   prin consumul de apa.
O persoana sanatoasa nu se va deshidrata, chiar daca nu va bea multa apa - sustine profesorul Brain Ratcliff, purtatorul de cuvant al Societatii britanice de Nutritie.

STUDIUL STIINTIFIC 1

Pana acum, aproape toti doctorii si expertii in medicina ne-au sfatuit sa bem, in mod constant, cat mai multa apa, cel putin un litru pe zi. Iata ca situatia se schimba, din cauza unui specialist, cercetatoarea scotiana Margaret McCartney

McCartney a scris in publicatia de specialitate British Medical Journal, citata de All Headline News, ca studiile sale arata ca, daca un om bea apa fara sa-i fie sete, pot aparea unele deficiente: puterea de concentrare scade, in loc sa creasca. De asemenea, unele substante chimice care se folosesc in dezinfectarea apei imbuteliate sunt nocive pentru organismul uman.

McCartney a mai avertizat, de asemenea, asupra pericolului aparitiei unei afectiuni rare, dar iminenta, cauzata de consumul ridicat de apa.
Aceasta boala se numeste hiponatremie si are ca efect scaderea brusca a nivelului de saruri din corp, precum si aparitia unei tumori la creier.

 http://www.doctormercola.com/ food-health/how-much-water-do- you-need-to-drink/Expertii avertizeaza acum ca prea multa apa consumata poate dauna sanatatii:

Dr. Margaret McCartney spune ca a bea apa in exces poate conduce la o pierdere a somnului si implicit la o proasta odihna, pentru ca cei care fac asta vor fi nevoiti sa se trezeasca des in timpul noptii, pentru a merge la toaleta.
Cum? Serviciul National de Sanatate, impreuna cu medici recunoscuti si nutritionisti, nu recomanda publicului sa bea cel putin 1-2 litri de apa pe zi, pentru prevenirea afectiunilor rinichilor, pentru scaderea in greutate si cresterea nivelului de concentrare?
Oamenii au fost condusi sa creada intr-o serie de numeroase beneficii asupra sanatatii atribuite consumului unei ample doze zilnice de apa, dar intr-un studiu publicat in British Medical Journal, dr. Margaret McCartney a spus, ca recomandarea celor "sase-opt pahare de apa pe zi "era "nu numai o prostie, ci si un nonsens complet demascat"
relateaza publicatia Mail.
Ea a spus ca cercetarile aratand beneficiile unui consum sporit de apa au fost adesea "exagerate" de producatorii de ape imbuteliate.
Dr. Paul McCartney a avertizat ca prea multa apa ar putea conduce la o  situatie fatala numita hiponatremie, caz in care nivelul de saruri din organism scade, ceea ce ar putea determina aparitia de umflaturi in  zona creierului.
Profesorul Stanley Goldfarb, un expert in metabolism de la
Universitatea din Pennsylvania din Statele Unite, a declarat: "Datele din prezent arata ca in realitate nu exista nici o dovada..."
Cel mai bun lucru de facut este sa bei numai atunci cand ti-e sete si
sa mananci numai atunci cand ti-e foame.
Referinte:
 http://www.dailymail.co.uk/ health/article-2014112/ Drinking-water-bad-health- Benefits-myth.html

http://www. doctormercola.com/food-health/ how-much-water-do-you-need-to- drink/...........
Drinking too much water 'can be bad for your health': Benefits are a myth


Water is said to help us prevent kidney damage, lose weight and increase concentration levels.
But experts now warn that drinking eight glasses of water a day is not good for you after all.


Ce este hiponatremia?

Hiponatremia (hiperhidratarea) este o stare potential letala, care intervine atunci cand nivelul de sodiu din plasma atinge o valoare mai mica de 130 milimoli pe litru. Se poate evita prin mentinerea echilibrului de electrolit.

Hiponatremia poate fi adesea confundata cu deshidratarea, datorita faptului ca multe dintre simptome sunt similare. Cele mai distinctive simptome sunt culoarea, volumul si frecventa urinei. Sportivii care prezinta hiponatremie vor avea o urina deschisa la culoare, cu volum mare si frecventa crescuta a urinarii. In schimb, sportivii deshidratati vor avea o urina inchisa la culoare, cu volum mic, si rara ca frecventa a mictiunii.

Sodiul este esential pentru multe functii ale corpului, inclusiv
mentinerea echilibrului fluidelor, reglerea tensiunii arteriale si functionarea normala a sistemului nervos.
Hiponatremia a fost uneori mentionata ca "Intoxicatia cu apa," mai ales atunci cand se datoreaza consumului de apa in exces, fara suplimentarea adecvata de sodiu.

Ce se întampla în timpul intoxicaţiei cu apă?

Intoxicaţia cu apă produce aceleaşi efecte ca şi înnecul.
Dezechilibrul electrolitic si umflarea ţesuturilor poate cauza bătăi neregulate ale inimii, permiţând lichidului să intre în plămâni.
Umflarea ţesuturilor creierului provoaca convulsii, comă şi moarte în cele din urmă, cu excepţia cazului în care consumul de apa este limitat şi se administrează o soluţie salină hipertonă (sare).

Intoxicaţia cu apă provoacă tulburari digestive si tulburări ale conştiinţei. Daca tratamentul este administrat inainte de umflarea tesutului, pacientul se poate recupera complet in termen de cateva zile.

Trebuie sa bem apă numai atunci când ne este sete!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu