vineri, 29 decembrie 2017

5 puncte de aur ale corpului uman


Am primit materialul word, pacat ca nu-mi pot pune si imaginile....Cele CINCI Puncte de Aur ale corpului uman si efectele lor uimitoare
Proportia de aur este un numar de multe ori întâlnit atunci când se observa raportul distantelor din figurile geometrice simple, cum ar fi pentagonul, pentagrama, decagonul si dodecaedrul. Corpul uman este cea mai remarcabila lucrare de arta din lume si detine mai multe asemenea puncte. La nivelul întregului corp putem întâlni un numar de cinci puncte de aur pentru sanatate si longevitate. Expertii în medicina chineza subliniaza faptul ca masarea frecventa a acestor cinci puncte de aur poate încetini procesul de îmbatrânire si poate avea un profund efect asupra sanatatii întregului organism. Din perspectiva Yang Sheng, masarea celor cinci puncte de aur este unul dintre cele mai accesibile si eficiente cai catre longevitate.
Acestea sunt cele CINCI puncte de aur ale corpului uman si efectele lor uimitoare:
# 1. Baihui (GV20) 


Punctul de aur Baihui este situat în partea de sus a capului, cel mai înalt punct al corpului uman. Astfel, fiecare meridian uman yang se întâlneste si formeaza o intersectie chiar în acest punct.
Metoda de masaj – Stând pe un scaun, cu spatele drept, maseaza cu o singura palma acest punct cu miscari circulare, în sensul acelor de ceasornic si în sensul invers al acelor de ceasornic, de 50 de ori într-un sens si de 50 de ori în celalalt sens, de 2-3 ori pe zi. Acest masaj stimuleaza circulatia energetica si sporeste energia yang în meridianul Du.
Metoda prin batere – Cu palma mâinii drepte se va bate foarte usor acest punct de zece ori; aceasta metoda contribuie la relaxarea sistemului nervos si la eliberarea de griji si de stres.
# În al doilea rând Yongquan (KL1)
Din acest punct izvoraste energia rinichilor si apoi aceasta energie circula la nivelul intregului organism si de aceea, acest punct joaca un rol foarte important in sanatatea organismului.
Frecarea zilnica a acestui punct le permite persoanelor înaintate în vârsta sa fie pline de energie, sa se bucure de o mult mai mare disponibilitate fizica si nu în ultimul rând, Yongquan sporeste capacitatea sistemului imunitar de a preveni bolile.
Metoda de masaj a acestui punct este foarte simpla – foloseste-te de degetul mare si freaca acest punct de doua ori pe zi. De asemenea, poti folosi o minge de tenis pentru a masa întreaga talpa a piciorului.

# 3. Guanyuan (C 4)

La o distanta de patru degete mai jos de buric se afla punctul Guanyuan, punctul ridicat al intestinului subtire; Qi-ul intestinal se acumuleaza la nivelul acestui punct si apoi se extinde la nivelul pielii si catre alte parti ale corpului. Astfel, Guanyuan este locul cheie de cultivare a vietii, a energiei si a culegerii spiritului. Medicina traditionala chineza este de parere ca acest punct are functia de a cultiva Qi-ul original si de a regenera energia organismului.
Masarea acestui punct contribuie la reglarea functiei endocrine, la reducerea petelor de pe piele si la tratarea acneei.
*Important – Nu utiliza forta excesiva. Nu ar trebui sa te doara sau sa te usture pielea deloc atunci când masezi acest punct.
# 4. Yin-Tang (EX-HN3)
Intre cele doua sprâncene este situat punctul Yin-Tang, unul din punctele de pe Meridianul Extraordinar. De catre medicina traditionala chineza, acest punct este recunoscut pentru efectul de a limpezi mintea, de a lumina privirea si de a contribui la desfundarea nasului.
Masarea si tragerea acestui punct poate trata cu succes uscarea nasului, stimulandu-se astfel cresterea productiei de mucus si poate preveni rinita, racelile si nu numai.
Metoda este una diferita de cea cu care ne-am obisnuit pâna acum –  se maseaza si apoi, cu doua degete se trage usor pielea din zona acestui punct timp. Masarea si tragerea ar trebui sa dureze în mod normal aproximativ 2 minute.
# 5. Tanzhong (RN17)
Acest punct este locul de adunare a Qi-ului pericard si este traversat de numeroase meridiane energetice. Acest punct poate ajuta la reglarea Qi-ului, poate contribui la deschiderea Qi-ului pieptului, poate opri tusea si poate trata astmul. Nu în ultimul rând, este important sa precizam ca stimuleaza si circulatia sanguina.
Cercetarile medicale moderne, de asemenea, au confirmat faptul ca stimularea acestui punct poate contribui la reglarea functiilor nervoase, poate trata în mod eficient astmul, palpitatiile, iritabilitatea si angina pectorala. În secial persoanele care sufera de probleme de sâni ar trebui sa maseze acest punct destul de frecvent.
Maseaza acest punct de aproximativ 100 de ori, aproximativ 2-3 minute.
Atunci când masezi acest punct, te rog aminteste-ti – cu patru degete apropiate, maseaza usor în sensul acelor de ceasornic, sau de sus în jos cu degetele, dar niciodata de jos în sus!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu