vineri, 26 ianuarie 2018

Băutura fericirii” e hrănitoare și savuroasă.


Poți să o bei dimineața - în loc de cafea  sau în loc de mic dejun. La prânz, în loc de desert.  Seara, în loc de cină sau în completarea cinei. Și  între mese, în loc de gustare. Tu alegi când o bei și ce loc îi rezervi. Și ideal ar fi să bei 2 pahare pe zi.   
  Te întrebi probabil ce e cu această băutură „a Fericirii”, atât de... cameleonică...? Ei bine, nu  ai nevoie decât de 3 ingrediente: banane, lapte,scorțișoară..
     Pentru o porție, cureți o banană și o pui  în shaker. Adaugi 100 ml de lapte, iar când amestecul e gata - o jumătate de linguriță de scorțișoară  măcinată. Dacă nu ai un shaker, tai banana în felii  subțiri, o pui într-o cană și o zdrobești cu  furculița, amestecând puternic, până începe să se  lichefieze. Adaugi laptele și scorțișoara.
 Pregătită  astfel, poate că nu este o băutură foarte fină și vei avea nevoie și de o lingură, dar cu siguranță e la fel de eficientă și de delicioasă.
    După cum se observă, aceasta este rețeta unui  milkshake de banane, aromat cu scorțișoară. Par banal.
  Dar ce trebuie să știi abia acum urmează: 
  Bananele conțin triptofan, o proteină pe care  organismul nostru o transformă în serotonină, responsabilă pentru starea noastră de bine și de  relaxare. Vitamina B6 din banane reglează nivelul glucozei  în sânge, ceea ce iarăși ne îmbunătățește starea de  spirit.

 În plus, s-a dovedit că bananele reduc riscul  tensiunii arteriale și al accidentului vascular cerebral,  în schimb de ajută să te concentrezi (mai mult decât o cafea) și să acumulezi mai bine noi informații.
 Băut  dimineața, milkshakeul de banane te ajută  să te trezești și să ai o formă bună toată ziua. Iar  dacă ai avut o noapte lungă (ori ești mahmur) șterge  orice urmă de oboseală. 
  Bogate în fibre, bananele te ajută să ai o digestie bună, iar în combinație cu laptele devin un  antiacid natural, ajutând în tratarea gastritelor și a  ulcerului. Există o singură interdicție: pentru că sunt  bogate în fier, bananele sunt contraindicat persoanelor cu  excedent de fier în organism. 
  Stresul zilnic poate fi și el ținut în frâu  cu un milkshake de banane.
  La rândul său, scorțișoara are și ea rol  în reglarea glicemiei, ca și asupra creierului, ajutând  la hrănirea și protejarea neuronilor. Mai mult decât  atât, oferă corpului un plus de energie și creierului mai  multă limpezime și te scapă de migrene. 
  (Un sfat: în zilele în care consumați  milkshake de banane, beți o jumătate de litru de apă în  plus (față de porția dv. zilnică) pentru fiecare cană din „băutura fericirii”. Asta pentru că bananele, fiind bogate în fibre, necesită un consum de lichide suplimentar.)
 
  Acestea toate enunțate mai sus sunt argumentele pentru care milkshakeul de banane cu scorțișoară a primit supranumele de „băutura Fericirii”. Enjoy!
  Sau, cu alte cuvinte: îmbătați-vă de (cu) Fericire!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu