luni, 8 ianuarie 2018

Idei despre sanatate

Unul dintre cei mai buni "diagnosticieni din lume", medicul naturopat de origine română, Cristian Rachitan, stabilit la New York de mai bine de 30 de ani, a făcut mai multe declarații controversate cu ocazia unei vizite pe care a efectuat-o recent în România.
Cristian Rachitan, este un medic cunoscut în SUA, căruia îi calcă pragul cabinetului billionari, vedete ca Barbara Streisand, sau Mel Gibson și politicieni celebri. 
Doctorul Rachitan este newyorkez de aproape treizeci de ani, este naturopatolog-osteopatolog și intră în top 5 ,, cei mai buni diagnosticieni din lume ". 
Medicul spune că "niciun medicament din lume nu vindecă vreo boală", explicând totodată căstresul este un al doilea motiv al unei îmbolnăviri.
"Niciun medicament din lume nu vindecă nici o boală, este o noțiune totală greșită. Un medicament compensează, ajută corpul să ducă boala, dar nicidecum nu vindecă. De exemplu, o persoană care are hipertensiune arterială ia medicamente toată viața și cu timpul trebuie să crească doza medicamentelor pentru ca cele pe care le-a luat anul trecut acum nu mai funcționează, trebuie să ia unele mai puternice.De ce? Pentru că între timp boala a evoluat, a avansat. Bietul doctor nu a învățat să vindece o boală pentru că știința medicală nu știe să vindece boala. Ma refer la partea biochimică.Știe doar să te ajute să duci boala, să ajute corpul să facă față bolii respective, dar nu poate să vindece bolile, spune medicul.
Medicamentele au devenit atât de agresive, iar efectele negative sunt atât de mari, încât te tratezi de una și creezi alte două boli. Și ca să neutralizeze simptomatologia celor două boli noi, pe care le creezi, trebuie să iei alte medicamente, care creează alte boli. Se intră într-un lanț care este îngrozitor de complicat, a declarat medicul român stabilit la New York de peste 30 de ani pentru ziarul Adevarul.
"Orice afecțiune are întotdeauna două cauze, niciodată una singură. Întotdeauna, cel de-al doilea motiv este stresul și cauza primară sunt anormalități în general la nivelul structurii."
Stresul este jumătate din absolut orice boală, poate uneori chiar mai mult. 
Simplu, am spus mai înainte, încearcă să faci ce trebuie să facinu ceea ce vrei să faciVezi ceea ce simti ca te indeplineste, ce simti ca place, ceea ce simti ca este bine pentru tine. Atunci nu te stresezi. În momentul în care se intră în conflict cu probleme de personalitate, gelozie, lăcomia, meschinăria, necinstea, atunci aceste conflicte denaturează calitatea gândirii și deciziile luate nu sunt cele mai bune. Ele înrăutățesc calitatea vieții", a explicat Cristian Rachitan. 
Sau, cum spun Sfinții Părinți: „Nu păcătuiți și sufletul vostru va fi liniștit. Respectați Sfaturile Bunului Dumnezeu și viața voastră va fi mult mai bună“!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu