vineri, 19 ianuarie 2018

Mierea

 Aparent, toata lumea stie totul despre miere. Daca citesti cele ce urmeaza, vei avea cateva surprize si vei descoperi amanunte uimitoare despre miere:

 1. O lingurita de miere , zeama de la o jumate de lămâie si un pahar de apa caldă dimineata, pe stomacul gol, actioneaza ca un excelent tonic cu efecte similare unei cesti de cafea. Aportul caloric este rapid epuizat, pentru cǎ mierea este energie pura si un combustibil fantastic pentru creier, inima si in general pentru tot organismul. Metoda este folosita in terapiile chinezesti si tibetane si este miraculoasa, daca o respecti in fiecare zi. Culmea este ca nu are contraindicatii, nici macar in cazul celor care sufera de diabet!

 2. Proprietatile medicinale ale mierii au fost recunoscute din timpuri imemoriale. Mierea trateaza foarte eficient tusea si racelile, amelioreaza si vindeca bolile infectioase si bacteriene ale plamanilor, este tratament excelent pentru durerile in gat, laringite si alte afectiuni respiratorii. Cei care consuma constant miere si au astm resimt o reducere a crizelor si deseori se considera vindecati. Mierea consumata dimineata este leac pentru bolile de stomac si pentru afectiunile metabolice, ajuta la imbunatatirea apetitului, relaxeaza intestinele, stimuleaza peristaltismul si tonifica musculatura.

 3. O lingurita de miere de tei dizolvata intr-o ceasca de lapte cald este un veritabil somnifer. Aceeasi combinatie este un stimulent pentru memorie, atunci cand este bauta la culcare, si este un tonic fara niciun fel de contraindicatii pentru copiii in crestere.

 4. Mierea nu se strica. Depozitata in borcane de sticla inchise etans se poate pastra ani de zile, fara ca nici una dintre proprietatile ei sa scada. Mierea pastrata in conditii improprii nu se strica, ci se dilueaza sub efectul umezelii.

 5. Furnicile nu mananca miere. Daca vezi miere atacata de furnici ai dovada certa ca mierea este combinata cu zahar sau este o miere falsa.

 6.  Mierea este cel mai bun tratament pentru piele. Previne ridurile, hidrateaza, vindeca acneea, vindeca bolile de piele, este balsam, unguent si antibiotic natural pentru toate leziunile cutanate indiferent de natura lor. Mierea vindeca plagile infectate ale pielii.

 7.  Diluata cu apa este un adevarat sampon pentru par. Siropul de miere curata ingrijeste si hidrateaza pielea capului si parul. In plus, vindeca si combate matreata.

 8.  Despre miere se vorbeste in Biblie si in Coran. Se considera ca este un aliment care vindeca bolile si ca poate asigura supravietuirea omului ca aliment unic.

 9.  Mierea este considerat a fi singurul aliment care contine toate ingredientele necesare pentru a sustine viata. Acestea includ vitamine, minerale, apa şi enzime. Mierea contine, de asemenea, antioxidanti care ajuta la imbunatatirea functionarii creierului.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu