marți, 9 ianuarie 2018

Trei alimente care REGENEREAZĂ FICATUL!

                                                                Include-le imediat în alimentaţia ta!

Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului.                                                                    Este responsabil pentru numeroase funcţii: digestie, metabolism, imunitate                                     şi stocarea nutrienţilor de care corpul are nevoie pentru a supravieţui.                                                                               
Alimente care regenerează ficatul:

1. Usturoiul
Usturoiul este un aliment excelent pentru a curăţa ficatul. Activează enzime care ajută                 la eliminarea toxinelor. În plus, conţine doi compuşi naturali (alicina şi seleniul),                              care ajută la procesul de curăţare şi de protejare a ficatului de deteriorare.                                              Mai mult, usturoiul reduce nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, care pot                                supraîncărca ficatul şi-l împiedică să funcţioneze bine.
Pentru a regenera ficatul, foloseşte usturoi proaspăt.                                                                        Consumă doi-trei căţei de usturoi  pe zi şi înglobează-l în preparate culinare cât mai des.
2. Grepfruitul
Pentru că este o sursă importantă de vitamina C, pectină şi antioxidanţi, grapefruitul stimulează procesul natural de regenerare a ficatului.                                                                         Mai conţine glutation, un antioxidant puternic care neutralizează radicalii liberi şi detoxifiază ficatul. Ajută şi în cazul în care ai mâncat prea mult sau prea gras.                          Mai mult, o flavonoidă, pe care o conţine grepfruitul, ajută la descompunerea grăsimii.
Bea un pahar de 100 ml de suc de grepfruit pe zi sau mănâncă un fruct întreg  –                preferabil la micul dejun.
Atenţie! Dacă iei anumite medicamente, pe reţetă, consultă medicul.                                     Grefruitul poate interacţiona cu anumite medicamente.
3. Sfecla roşie
Sfecla roşie este un alt aliment care regenerează puternic ficatul. Conţine beta-caroten, care stimulează şi îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului. Sfecla roşie este și un purificator natural al sângelui. Adaugă sfeclă proaspătă în meniul tău zilnic.                                                 Află şi cum să prepari salată de sfeclă roşie şi nuci.
Mai poţi face şi o salată, care ajută la regenerarea ficatului, cu următoarele ingrediente:
– o cană de sfeclă rasă sau tăiată cubuleţe;
– două linguriţe de ulei de măsline extravirgin;
– sucul de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare şi de consumare:
Amestecă toate ingredientele şi mănâncă două linguriţe din ea din două în două ore                ziua timp de o săptămână.                                                                                                                        Nu e nicio problemă să o mănânci pe toată o dată şi să-ţi faci o salată în fiecare zi.                                                                                                                                                                                     Dar, consumul din două în două ore ajută la regenerarea ficatului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu