vineri, 2 februarie 2018

Sorina Pintea a preluat mandatul.

 Care sunt prioritatile noului ministru al Sanatatii

Data ultimei actualizari: 31/01/2018

Sorina Pintea a preluat mandatul de ministru al Sanatatii, precizand ca va continua proiectele prevazute in Programul de guvernare si ca doreste o buna colaborare cu asociatiile de pacienti si organizatiile neguvernamentale.
“Am venit la Ministerul Sanatatii sa fac ceva, nu sa devin cineva. Am venit sa continui proiectele pe care domnul Bodog le-a inceput, tot ceea ce este expus in Programul de guvernare, dar as mai vrea sa fac un lucru: sa aduc comunitatea langa noi. Pentru mine este foarte important sa am o colaborare foarte buna cu asociatiile de pacienti, cu ONG-urile, avand in vedere ca am o experienta in acest sens de la spitalul pe care l-am condus aproape cinci ani. Implicarea comunitatii este foarte importanta si atunci cand exista o problema, daca o rezolva mai multi, rezolvarea poate fi mai buna”, a afirmat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, citata de Agerpres.
Ea a afirmat ca obiectivele principale ale mandatului sau sunt legate, in acest moment, de realizarea spitalelor regionale si rezolvarea problemei rezidentilor.
Sorina Pintea a mai sustinut, in ceea ce priveste medicamentele, ca pentru fiecare patologie este necesar un barem minimal care sa fie stabilit de comisiile de specialitate.
“Cred ca este nevoie sa avem un barem minimal pe fiecare patologie, dar acest barem pot sa il stabileasca comisiile de specialitate si va fi unul din lucrurile pe care o sa incerc sa il fac cat de repede”, a explicat ea conform sursei mentionate.
In opinia sa, va trebui regandita si problema blocarii posturilor in sistemul de sanatatem si subliniat, de asemenea, ca este necesara o schimbare a mentalitatilor in sistemul medical.
“Aceasta este cea mai mare problema. (…) In general, pacientii privesc spitalul ca pe un dusman si viceversa. (…) Pacientul trebuie sa intre cu incredere in spital. Cei care lucreaza in spital trebuie sa fie constienti ca sunt acolo sa aiba grija de pacienti. Nu stiu daca o sa pot (sa schimb mentalitatile – n.r.), dar o sa incerc. Cu totii trebuie sa dorim”, a explicat noul ministru al Sanatatii.
Pintea a punctat ca, in momentul in care intra in spital, pacientul nu trebuie sa cumpere nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu