marți, 27 martie 2018

Ce se întâmplă în corpul tău dacă reduci consumul de zahăr



Generalități

Ce se intampla in corpul tau daca reduci consumul de zahar

Tot mai multi specialisti atrag atentia asupra efectului nociv pe care zaharul rafinat il are asupra corpului uman.
Aceasta toxina, la fel de periculoasa ca alcoolul sau drogurile, este responsabila de foarte multe afectiuni precum bolile de inima, cancerul sau diabetul zaharat.
Afla mai multe despre beneficiile aduse organismului prin reducerea consumului de zahăr si bolile pe care le poti preveni.

Cum poți reduce consumul de zahăr


Atunci cand mâncăm alimente bogate in zahăr, nivelul glicemiei in sânge creste brusc. Pentru a-l readuce la un nivel normal, pancreasul secreta insulina, un hormon care favorizeaza depunerea de grăsimi. Prin reducerea consumului de zahăr, ne protejam atât pancreasul, cât si silueta.
Alege să consumi alimente proaspete, in special fructe si legume. Când cumperi produse ambalate, citeste atent eticheta: ingrediente precum dextroza, fructoza, maltoza sau sorbitol nu sunt altceva decât derivate de zahăr.
Mezelurile, de exemplu, conțin foarte mult zahăr si ar trebui evitate. Poti consuma in schimb carne rosie sau pește.
Nu te lăsa păcălit de procentul mic de grăsime conținut de maioneza light sau iaurtul cu 0% grăsime. Producătorii inlocuiesc grăsimile extrase din produsele degresate cu o cantitate mai mare de zahăr.
Cu ce alimente poți înlocui zahărul
Inlocuiește lingurița de zahăr alb, rafinat, pe care o adaugi in cafea cu un cub de zahăr brun, sirop de agave sau o linguriță de miere de albine.
Nu folosi zaharina, deoarece poate fi cancerigenă. Alte alimente sănătoase sunt scorțișoara, stafidele, zahărul de cocos si siropul de arțar.

Ce beneficii are asupra corpului un consum redus de zahăr



Ești mai fericit
Cercetatorii de la Universitatea din Montreal au descoperit ca zahărul produce reactii chimice similare cu drogurile. El induce doar pe moment o senzație de bună dispozitie.
Cu cât consumi mai mult zahăr o perioada mai indelungată, cu atât crește riscul de a dezvolta depresie.
Pielea este mai frumoasă
Zahărul alb rafinat accentueaza acneea si ridurile. Reducând consumul, tenul devine mai curat, mai neted.
Ficatul este mai sănătos, ai mai multă energie
Zahărul se metabolizează similar cu alcoolul, prin urmare el dăuneaza ficatului.
Mai mult, zahărul este obositor pentru celulele responsabile de nivelul nostru de energie. Nu zahărul ne dă forța și vitalitate, ci proteinele.

Ce boli poți preveni reducând consumul de zahăr


Diabetul zaharat
Aceasta boala incurabila afecteaza capacitatea pancreasului de a secreta insulina – hormonul care controleaza nivelul zahărului din sânge. Diabetul este foarte periculos, deoarece afecteaza creierul, putând duce la coma.
Obezitatea
Milioane de persoane de pe glob se lupta in prezent cu obezitatea. Consumul exagerat de zahăr stimulează secreția in exces a doi hormoni: insulina si grelina, hormoni care stimulează apetitul.
Insulina face parte din categoria hormonilor anabolizanți, care dau comandă organismului sa stocheze grăsimi. Reducerea consumului de zahăr te scapă de kilogramele in plus si poftele culinare.
Bolile cardiovasculare
Zahărul, prin stimularea secreției de insulina, duce la inflamarea pereților vasculari arteriali. Reducerea consumului scade riscul de boli coronariene, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială sau insuficiența cardiaca.
Consumul de zahăr rafinat favorizează dezvoltarea si răspândirea tumorilor maligne, deoarece zahărul intoxică celulele, determinâdu-le în final să se înmulțeasca anormal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu