luni, 5 martie 2018

Pericolul din sucurile fresh.

Sucurile proaspăt stoarse sunt cu siguranță o alternativă mult mai sănătoasă la sucurile cu chimicale, însă pentru a te bucura de proprietățile lor trebuie să ții cont de câteva criterii și în același timp să cunoști și dezavantajele consumării lor.

Au mult zahăr, periculos pentru ficat

Zahărul din fructe (fructoză) îți va da energie pe parcursul întregii zile și senzația de sațietate, fără să fie nevoie să mănânci prea multe. În schimb, un pahar de suc este echivalentul unei porții uriașe de fructe, consumată într-un timp extrem de scurt. Fructoza e absorbită și trimisă către ficat, singurul organ care o poate metaboliza în cantități mari, chiar dacă acest lucru îl afectează, precizează clickpoftabuna.ro.

Conțin puține fibre

Sucurile de fructe conțin multe vitamine, minerale și antioxidanți, însă au un aport scăzut de fibre. În comparație cu fructele întregi, consumate ca atare, sucurile își pierd din proprietăți.

Pot aduce kilograme nedorite

Chiar dacă sunt naturale, sucurile din fructe sunt foarte concentrate, fiind o sursă bogată de zaharuri și calorii. Este greșit să crezi că, dacă vei consuma calorii sub formă lichidă, acestea nu te vor îngrășa. Dimpotrivă, cele din suc vor fi imediat asimilate de către organism, acumulându-se sub forma țesutului adipos, în special în zona taliei. Mai indicate în dietă sunt sucurile din legume, cu puțin fruct adăugat, pentru aromă.

Nu înlocuiesc o masă

Una dintre concepțiile greșite despre sucurile din fructe și din legume este aceea că pot înlocui cu succes una din mese, însă în realitate nu pot asigura organismului o cantitate adecvată de fibre, proteine sau grăsimi sănătoase, pe termen lung. Dacă vei integra acest obicei în alimentația ta zilnică, masa musculară și sănătatea pot avea de suferit. Pentru a echilibra balanța, poți adăuga în suc pudră proteică, lapte de alune, semințe de in sau iaurt grecesc.

Detoxificarea, un mit

Termenul de detoxificare este adesea greșit înțeles. A începe să bei sucuri proaspete nu înseamnă că organismul va elimina brusc toate toxinele acumulate de-a lungul timpului. Ficatul elimină în mod constant deșeurile din corp, fiind vorba de un proces continuu. Beneficiul real al sucurilor este că furnizează o mulțime de antioxidanți, ajutând în același timp sistemul digestiv să ia o pauză.
Dacă nu ai timp sau nu ai aparatura necesară, îți poți cumpăra sucuri din comerț ținând cont de câteva criterii. Fructele și legumele trebuie să fie fără pesticide, presate la rece, să nu fie pasteurizate și să nu aibă un termen de valabilitate mai mare de 3 zile de la momentul fabricării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu