luni, 26 martie 2018

Secretul eschimoșilor pentru articulații puternice,
Într-un studiu recent, cercetătorii suedezi au avut pacienți artritici care consumă 90% din caloriile zilnice din grăsimi. Acest tip de plan alimentar este similar cu ceea ce multe triburi native din întreaga lume au mâncat de mii de ani.
În doar o săptămână, 100% dintre participanții la studiu au raportat o reducere dramatică a durerii și rigidității articulare.
Medicii convenționali continuă să fie surprinși de astfel de rezultate ... Dar nu sunt. De fapt, acest studiu mi-a amintit de un cercetător care a ales să trăiască ca eschimoșii ani de zile.
În 1906, exploratorul și antropologul canadiano-american Vilhjalmur Stefansson a călătorit în regiunea arctică și a trăit printre Inuiții din regiunea râului Mackenzie.
Într-un eseu pe care l-a scris pentru Harper's Monthly în 1935, Stefansson a spus că atunci când a sosit, avea „gusturile și credințele tipice ale americanului mediu”.
Credințe ca:
• Pentru ca să fii sănătos, trebuie să consumi multe fructe, legume și boabe.
• Și cu cât mănânci mai puțină carne și grăsime cu atât ești mai sănătos.
Dar, în timpul expedițiilor sale arctice timp de zece ani, Stefansson și-a aruncatpe fereastră ideile preconcepute.
În timp ce trăia printre localnici, el a mâncat ceea ce mâncau Inuiții.
Urmându-i pe acești vânători calificați, el a urmărit mamiferele marine precum morse, balene și foci prin tundra înghețată. Cel mai important dintre aceste animale a fost foca inelată.
Ștefansson și ceilalți vânători trebuiau să aștepte, uneori, ore întregi, la copca de respirație a focii, pentru ca animalul să vină să ia o gură de aer. Fiecare parte a focilor, inclusiv pielea și grăsimea, erau importante pentru supraviețuirea lor.
Spre surpriza sa, Stefansson a descoperit că această dietă nativă l-a făcut mai sănătos și mai energic ca niciodată.
Când Stefansson s-a întors la New York, o comisie de laUniversitățile Harvard, Cornell și Johns Hopkins l-a studiat pe el și dieta sa. Timp de un an el a mâncat o dietă fărădulciuri - obținând 75% din calorii din grăsime și restul din proteine.
Unii experți au prezis probleme grave de sănătate în doar 15 zile. Cu toate acestea, la sfârșitul anului, testele au arătat că Stefansson aveao sănătate fizică deosebită.
Dar până în prezent, medicii tradiționali refuză să accepte rezultatele - și continuă să atace un plan alimentar cu conținut scăzut de carbohidrați, bogat în grăsimi.
Să vă dau un exemplu ...
Chiar recent, am văzut un studiu care denunță dietele bogate în grăsimi pentru osteoartrită (OA). Cu OA articulațiile încep să se dezintegreze. Cartilajul începe să se desprindă. Fără această amortizare în jurul oaselor, fiecare mișcare este o tortură.
Cercetatorii au studiat recent efectele unei diete bogate în grăsimi saturate găsite în unt, ulei de nucă de cocos, ulei de palmier și grăsime animală. Ei au acuzat grăsimile pentru slăbirea cartilajului și creșterea inflamației.2
Dar au ratat vinovatul real...
Dieta pe care ei au studiat-o a avut doar 20% grăsimi saturate. Restul a constat din carbohidrați simpli, cum ar fi cei găsiți în alimentele nesănătoase. O dietă bogată în carbohidrați declanșează insulina. Aceasta provoacă inflamația care duce la osteoartrită (OA).
În același timp, nu primim suficiente elemente nutritive de bază care construiesc articulații și oase puternice. Strămoșii noștri au mâncat o dietă primară similară eschimoșilor. Era compusă din vânat, din carne din organe și din pește gras. Iar oasele și articulațiile lor erau la fel de puternice ca oțelul.
Studiile arată că o dietă bogată în grăsimi și foarte scăzută în carbohidrați - o numesc dieta Zero - poate ameliora durerea articulară deoarece este antiinflamatoare.3 Într-un studiu clinic, 13 pacienți cu artrită au fost supuși unui program alimentar bogat în grăsimi. După doar o săptămână, ei și-au redus dramatic rigiditateamatinală.4
Grăsimile produc oase puternice prin creșterea absorbției de calciu din intestine. De asemenea, reduc eliminarea de calciu în urină. Și ele măresc cantitatea de calciu care se depune în oasele voastre.
Grăsimile sunt, de asemenea, componente esențiale în cartilaj și os. Ele îmbunătățesc rezistența osoasă ajutând la formarea colagenului. Și ele transportă și absorb vitamine cum ar fi K, D și A.
Grăsimile Omega-3 sunt deosebit de favorabile oaselor. Ele au fost legate de o densitatea minerală osoasă mai mare la adulții în vârstă. De asemenea, ele inhibă formarea osteoclastelor, celule care descompun osul. În același timp, elemăresc formarea osteoblastelor, celule care construiesc oasele. Și ele reduc inflamația care poate descompune osul și poate duce la osteoartrită (OA).5
Pe scurt, corpul are nevoie de grăsimi - nu carbohidrați - pentru a construi oase puternice și a proteja contra osteoartriteiși osteoporozei.

Mănâncă o dietă Zero pentru a construi oase puternice
Urmărirea unui plan de nutriție bogat în grăsimi este simplă…
Cel mai important lucru este limitarea carbohidraților la 5% sau 10% din totalul caloriilor. Restul de calorii - 90% până la 95% - ar trebui să provină din proteine și grăsimi sănătoase.
O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați este sigură. Îndepărtarea zahărului și a carbohidraților va determina corpul să ardă grăsime pentru energie.
La început puteți observa puțină oboseală, ceață a creierului, slăbiciune, libidou scăzut sau respirație urât mirositoare. Acest lucru ar trebui să se limpezească într-o săptămână sau două, pe măsura adaptării corpului. În curând, energia și claritatea minții dvs. vor crește.
Doar asigurați-vă că alegeți alimentele de cea mai bună calitate pe care le puteți găsi:
1. Grăsimi.Evitați strict grăsimile nesaturate și uleiurile vegetale cum ar fi cele de porumb, floarea soarelui, șofrănel, soia și canola. În schimb, alegeți grăsimi cum ar fi ulei de măsline, ulei de nucă de cocos, avocado, unt și smântână grasă.
De asemenea, recomand ulei de coconat și de palmier pentru o dietă Zero. Ficatul dvs. îl transformă direct în corpuri cetone. Puteți să-l utilizați pentru a face maioneză și salată, sau să-l adăugați în piureuri.
2.Proteină. Carnea de vită, carnea de organe, peștele și ouăle sunt cele mai bune surse de proteine. Dacă este posibil, mâncați carne de vită hrănită cu iarbă și pește sălbatic. Alegeți ouăle de lagăinilecare pasc. Alte surse bune de proteine includ: pui, curcan, somon sălbatic și alți pești de apă rece.
3. Carbohidrați. Când vine vorba de carbohidrați evitați toate alimentele procesate. Alegeți legume care nu conțin amidon, cum ar fi legumele cu frunze verzi. De asemenea, limitați fructele la fructele de pădure, care au mai puțin zahăr decât alte fructe.
Pentru o sănătate bună,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu