luni, 5 martie 2018

UNTUL     
Se pare ca incet , incet trebuie sa revenim,  la traditiile vechi alimentare care asigurau un aport alimentar echilibrat

... beneficii ale consumului de unt   
    
Untul este un aliment mult mai sanatos in comparatia cu obisnuita margarina.  
Cum? Ani de zile s-a sustinut   ca untul este inamicul, iar margarina este alternativa sanatoasa deoarece contine foarte putin colesterol. Se pare ca am fost directionati gresit...
    
1
. Untul contine Factorul Wulzen , o substanta, asemanatoare unui hormon, care poate preveni blocarea incheieturilor si artrita. De asemenea este responsabil de transportarea calciului catre oase in loc sa fie transportat catre incheieturi. Aceasta substanta poate fi gasita doar in  unt si in smantana.
      
2
. O sursa excelenta de colesterol bun ce este necesar pentru functionarea optima a celulelor organismului si ofera  beneficii creierului si intregului sistem nervos. Organismul nostru are nevoie de colesterol, dar de cel bun.   


       3. Untul contine
glicosfingolipide ,ce sunt acizi grasi ce protejeaza stomacul impotriva infectiilor gastro-intestinale.      
       
4. Contine acid linoleic conjugat (CLA). Aceasta substanta previne aparitia diverselor tipuri de cancer si ajuta organismul sa acumuleze masa musculara in loc de grasime.
       
5
. Omega3 si Omega6 ...acizii esentiali pe care organismul nu-i poate produce, astfel fiind necesara suplimentarea lor prin almentatie sau suplimente nutritive. Beneficiile acestor acizi grasi sunt foarte cunoscute. Acestea sunt imbunatatirea functiei psihice, imbunatatirea sanatatii pielii si imbunatatirea functiilor cardio-vasculare.
       
6
. O sursa excelenta de minerale
      Untul contine magneziu, crom, zinc, cupru si seleniu, mineral cu proprietati antioxidante. Untul
contine o cantitate mai mare de seleniu in comparatie cu pestele hering, cerealele sau usturoiul. Untul este deasemenea contine iod.
      
7
. Untul este o excelenta sursa de vitamine ....vitamina A, ce iti protejeaza si imbunatateste si vederea si functiile endocrine. In afara de vitamina A, untul mai contine si vitamina ..D, E si 
K.
     8.  Spre deosebire de margarine (uleiuri hidrogenate),  untul are un procent de digestibilitate foarte bun, necesitand mai putine saruri biliare si solicitand astfel mult mai putin vezica biliara si ficatul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu